Двамата президенти ще обсъдят задълбочаването на двустранното сътрудничество в икономиката

Започна официалното посещение на президента Румен Радев в Черна гора. Българският държавен глава беше посрещнат на летище Подгорица от Рашко Коневич, заместник министър-председател и министър на отбраната. В Черна гора президентът Румен Радев е придружаван от съпругата си Десислава Радева.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

В понеделник ще се състои и официалната церемония по посрещане на българския държавен глава в Черна гора от неговия черногорски колега Мило Джуканович в президентския дворец в историческата столица Цетине. Румен Радев и Мило Джуканович ще проведат среща „на четири очи“ и ще ръководят пленарните разговори между официалните делегации, след което ще дадат съвместна пресконференция.

Българският президент ще проведе срещи и с председателя на парламента Даниела Джурович, както и с министър-председателя Дритан Абазович.

Първият мандат - неизпълнен (ОБЗОР)

Задълбочаването на двустранното сътрудничество в икономиката, образованието, науката, иновациите и технологиите, партньорството в сферата на сигурността и отбраната, регионалното сътрудничество в Югоизточна Европа, както и европейската перспектива на Черна гора се очаква да бъдат във фокуса на срещите на президента Румен Радев по време на официалното му посещение.

Хаджигенов: Огромна част от МВР пряко участва в извършването на престъпна дейност

В сградата на черногорския парламент Румен Радев ще открие изложбата "Черна гора и България 1878-1918 г." – съвместен проект на държавните архиви на България и Черна Гора, която представя исторически документи за двустранните отношения.

Василев: Вече няма смисъл от съществуването на ИТН, задължително трябва да се отиде на избори

По време на официалното си посещение в Черна гора президентът Румен Радев ще бъде придружаван от съпругата му Десислава Радева. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.