Това каза Кирил Петков в началото на консултацията на ПП при президента

“Провеждам консултации в търсене на обединение около отговорни национални цели и приоритети и в очакване да се оползотвори последната надежда - третият мандат за съставяне на правителство в рамките на настоящия парламент”. Това каза президентът Румен Радев в началото на консултацията си с “Продължаваме Промяната”, представлявана от Кирил Петков, Асен Василев, Никола Минчев и Андрей Гюров.

СНИМКИ ОТ КОНСУЛТАЦИИТЕ ПРИ ПРЕЗИДЕНТА ВИЖТЕ ТУК

"Явно след прокарването на нови червени линии това няма да е лесно, но политиците са в НС по волята на българските граждани и те очакват компромиси, за да се решават техните проблеми. В условията на глобална криза проблемите се увеличават, а в условията на липсата на газ се очертава тежка зима. Пътищата може да останат без поддръжка. Все още не сме емитирали 8.5 млрд. лв. дълг", каза още президентът.

 

"Осъзнаваме огромната отговорност, която имаме пред българския народ. Ние сме тук, за да заявим цялата ни готовност и да бъдем максимално диалогични. Готови сме да направим всичко възможно България да има парламент и правителство. Не сме готови да дадем властта на шепа хора, които да ограбят народа", заяви премиерът в оставка Кирил Петков. Той каза още, че ПП са готови да проведат разговори "с всички народни представители, от всички политически партии, можещи да взимат сами решения в парламента и не са зависими от задкулистни сили, които не са в парламента". 

Мирчев: Следващият парламент ще бъде още по-нестабилен, да проявим разум

"От Вашето решение зависи при кого ще отиде третият мандат. Очакваме с огромно нетърпение да видим на кого ще го дадете и, ако е при наши сегашни коалиционни партньори, сме отворени за разговори и диалогичност", каза още Петков. 

“Ние сме постоянни в нашата политика. Искаме единствено 2 млрд. да ходят при хората, а не при 8 човека. Личните кандидатури не са от значение”, каза още Петков след края на консултацията и поясни, че приоритет за тях е да има парламент, който да подкрепи правителство. 

Днес президентът провежда консултации с всички парламентарно представени политически формации, след което ще прецени на коя от тях да връчи третия мандат за съставяне на правителство.

 

 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.