За това призова депутатът от "Демократична България"

Ако мандатът отиде при “Демократична България” или БСП, те ще разговарят отново с ИТН за съставяне на четворна коалиция. Това представи като най-оптимален вариант депутатът от ДБ Ивайло Мирчев в студиото на “Здравей България”.

Започва вторият кръг на политически консултации при президента

“В последните 1-2 седмици в поведението на ИТН има сериозна еволюция в доста градивен план, това не го наблюдавахме преди”, каза Мирчев. “Надявам се ПП също да осъзнаят, че няма смисъл за страната ни в момента от предсрочни избори, защото ще има още по-нестабилен парламент. Ако някой си мисли, че ще нулираме ИТН и ще изгреем рязко в следваия парламент- не,  ще изгреем с два пъти повече депутати от “Възраждане” и проруската партия на Янев”, допълни той. Мирчев бе категоричен, че няма да има преговори с ГЕРБ. 

“В ГЕРБ има много проблеми. ГЕРБ е символ на корупция. Те се опитват да изглеждат като преродени девици, но те 12 години мачкаха институциите. Не може днес да се събудят и да се окаже, че това е една чисто нова проевропейска и про-атлантическа партия. Това не е сериозно”, заяви Мирчев.

Кой е мъжът, представял се за политик и мамил хора в Пловдивско

“Призовавам за малко разум и да не отидем на избори”, апелира той като заяви, че ДБ не се притеснява от избори, но “крайният резултат за страната ще бъде лош”. 

“Тук не е въпрос в избора на ДБ, темата е България. Изборите няма да са само през октомври. Ще има избори и по Коледа, после ще има и още едни! Искрено сме притеснени, затова призоваваме за разум!”, каза депутатът.

За да се състави стабилна четворна коалиция от “Демократична България” призоваха заедно с ПП, ИТН, БСП да се обединят около няколко общи цели - инфлацията, еврозоната, шенген, геополитическата независимост на България, енергийната независимост от Русия, модернизацията на армията, реформата в службите и реформата в регулаторите. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.