Партията представляваха Десислава Атанасова, Кирил Ананиев, Томислав Дончев, Деница Сачева и Костадин Ангелов

Петима представители на ГЕРБ - Десислава Атанасова, Кирил Ананиев, Томислав Дончев, Деница Сачева и Костадин Ангелов, отидоха на консултацията при президента в петък. Те заявиха, че са готови да участват в разговорите за справяне с кризите в страната, но това не променя тяхното становище, че не виждат как може да се сформира стабилно мнозинство и правителство.

СНИМКИ ОТ КОНСУЛТАЦИИТЕ ПРИ ПРЕЗИДЕНТА ВИЖТЕ ТУК

“Вашата политическа сила вече заяви, че не вижда потенциал в 47-ото НС за излъчване на устойчиво управленско мнозинство. В същото време хората очакват решения на техните проблеми. Голяма част от тях не са от сега, а от предишни управления. Вие, с вашия голям парламентарен и управленски опит, осъзнавате какво означава в такива критични моменти да се отива на избори, да оставаме без парламент. Как вие виждате, покрай въпроса за властта, да се решат и проблемите на хората?”, обърна се държавният глава към представителите на ГЕРБ.

ПП при Радев: Не сме готови да дадем властта на шепа хора, които да ограбят народа

"Фактът, че сме тук, осъзнавайки, че държавата се намира в серия от кризи, поемаме отговорност да намерим решения за излизане от тези кризи. През изминалите няколко седмици нашата парламентарна група предлагаше такива решения и добре, че НС, в голямата си част, ги подкрепи”, каза председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова. Тя даде пример с предложението за компенсациите на бизнеса, мораториума за цената на електроенергията за битовите потребители и тавана на цените на горивата. 

 

 

Имахме много задълбочен разговор за всички кризи, които от няколко месеца са в страната, и за това как трябва да се търсят решения. Според нас една от причините е, че няколко фамилии управляват държавата като частната си или стартъп компания. Единствената възможност, някой да им се противопостави, е да им се противопостави мнозинстото в парламента. Това се случи вече с вота на недоверие и с цялостното прекрояване на държавния бюджет, така че да се гарантират финансовите устои на държавата”, коментира Атанасова след консултацията при Румен Радев. 

На въпрос кои фамилии визира, Атанасова каза, че Даниел Лорер и неговата съпруга управляват едновременно финансовото министерство, Министерството на иновациите и растежа и Здравната каса, а Кирил Петков и началникът на кабинета Лена Бориславова са "в някакви отношения”.

“Ние предложихме и съдебна реформа. Без нас тя няма как да се случи”, каза още Атанасова.

А колегата й Томислав Дончев категорично заяви: “Никога не работим под натиск, никога!”

 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.