Коментар на Лидия Даскалова, Никола Янков и Любка Маринова

Във вторник в предаването "Пресечна точка" гостите коментираха настоящата политическа обстановка. Финансистът и предприемач Никола Янков, юристът Лидия Даскалова и бившият говорител на КАТ СДВР Любка Маринова обсъдиха защо президентът Румен Радев връчи третия проучвателен мандат за съставяне на кабинет на БСП и какво би могло да произтече от това.

Лидия Даскалова не скри, че е скептична относно съставянето на кабинет в рамките на това Народно събрание. „Всички искат едно и също – да управляват. А на тези, които са политически фалирали като „Има такъв народ”, им се иска да останат още малко на сцената”, каза тя.

БСП и „Продължаваме Промяната” проведоха консултации за нов кабинет

Финансистът Никола Янков заяви, че не открива разлика между мандата на предложения от „Продължаваме Промяната” за министър-председател Асен Василев и този на БСП. „Потенциалните коалиционни партньори се бяха съгласили на една програма за управление, тя е разписана. Аз не бих я нарекъл програма – това е един огромен списък с пожелания”, подчерта Янков.

По думите на бившия говорител на КАТ СДВР Любка Маринова има много подводни камъни пред БСП. Тя визира отношенията на страната ни с Русия, както и предложението Бойко Рашков да оглави КПКОНПИ.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.