"Левски" се завърна в Европа след мач, който беше наречен "футболно чудо"

"Левски" се завърна в Европа след мач, който беше наречен "футболно чудо" от треньора Станимир Стоилов. Според него "Левски" е огледало на българската действителност, ако страната е непрекъснато пред избори и колапс - "Левски" също. Обаче днес вече са една огромна и историческа крачка напред, след много мъки. 

"Имахме много малки неща за оправяне, за да стигнем до големите. Личният пример е добър за колектива. "Левски" е моят клуб, на който дължа всичко. Към него имам задължения и ангажименти, които трябва да покрия. Ангажиментът, който поех, беше заради мъката, която събраха привържениците. Искахме да им дадем лъч надежда и да спасим клуба игрово и финансово", споделя той. И уточнява, че е привърженик на агресивния футбол.

„Левски” отстрани ПАОК, продължава напред в Лигата на конференциите

По думите му, ако не се управлява с "твърда ръка" трудно се постига добър резултат. "Годините, опитът и наблюденията са много полезни. Нещо, ако не се свърши както трябва, рано или късно пак те "удря". Нищо ново не видях при завръщането си тук", казва Стоилов. И допълва, че хубавият терен с отопление и поливна система е от добрите неща в "Левски".

"Футболистът трябва да бъде обгрижван. Или вървят в пътя, в който на мен ми харесват, или се разделяме. Говоря английски, португалски, сръбски, руски и малко турски. Футболният език обаче е един и същ. Караме чужденците да учат български, имат си учители. Средата трябва да стане екологична за футбол, за да има успехи. Не правя компромиси, те са краткият път към провала", смята треньорът на "Левски". 

Според него появата в Европа е било показване къде се намира клубът, а победата над ПАОК - гръмко заявяване, че "Левски" се е завърнал. 

Повече вижте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.