Случаят е от Пловдив

Прокуратурата в Пловдив образува бързо производство срещу шофьора с 14 нарушения, който едва не уби младо семейство, сядайки зад волана без книжка и след употреба на алкохол. Мъжът се е възползвал от правото да откаже тест с дрегер и кръвна проба. Поради тази причина той ще избегне наказателна отговорност за шофиране в нетрезво състояние.

В събота вечер Димо Нейков и съпругата му се прибирали със семейния автомобил към дома си, когато внезапно срещу тях връхлетяла лека кола. Мъжът твърди, че виновният шофьор бил пиян. „Като застана срещу мен и си отвори устата така лъхаше на алкохол, че на мен направо ми се насълзиха очите. И му казвам: Абе човек, ти си пиян! Той вика „Еми малко да”. Ама как малко? Той залита, не може да стои на краката си, да говори”, спомня си потърпевшият.

Пиян и дрогиран катастрофира при 4-ти км в София, има пострадали (ВИДЕО+СНИМКИ)

Пред дошлите полицаи водачът отказал да бъде тестван за алкохол и наркотици. Отказал да даде и кръвна проба. „Неговата реплика беше аз проби не давам. Напълно негово право и по този начин избягва наказателна отговорност. Според мен е напълно абсурдно. Това е дупка в закона”, категоричен е Димо Нейков.

По закон мъжът има право на такъв отказ. Точно заради това преди година за 24 месеца му е отнета книжката и е глобен с 2 хиляди лева.  Мъжът има 14 нарушения, повечето са за откази за алкохолна проба. Сега го грози затвор до 3 години и глоба от 200 до 1000 лева. Шофьорът живее на метри от инцидента, където откриваме и автомобила му със свалени регистрационни табели от полицията. А съседите му не са изненадани.

Повече гледайте във видеата.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.