В неделя електронната система спря заради технически проблем

Всички шофьори, които са ползвали републиканската пътна мрежа от установяването на проблема до края на денонощието - на 31 юли, и не са могли да купят необходимата им е-винетка заради техническия проблем, няма да бъдат санкционирани обявиха от АПИ за NOVA.  До тук се стигна, след като омбудсманът поиска опрощаване, докато мнозина се питаха дали дължат глоба.

Системата за електронни винетки временно спря работа

От изпълнителя на договора за поддържане на електронната система е изискана детайлна информация за причините за възникналия проблем и предстои той да представи своя доклад, обясниха от Пътната агенция и посочиха, че Националното тол управление се извинява още веднъж на шофьорите за причиненото неудобство. 

То стана повод стотици шофьори да не могат да си купят е-винетки и тол продукти на 31 юли между 08.55 ч. и 13.40 ч. 

В неделя след неуспешен опит да си купи винетка Владимир Александров решава да пътува. Пътуването му започва, когато системата не работи, но завършва, когато тя отново е активина.

„Ако някъде по пътя е имало автомобил на bgtoll ние реално сме нарушители, без да искаме”, каза той.

Причината Владимир и много други шофьори да не разберат, че систамата отново работи е, че липсва система за бързо известяване. За това и омбудсманът поиска от регионалния министър и Пътната агенция - глобите да бъдат отменени. Все още не е ясно защо се е стигнало до този срив, обясниха от Пътната агенция.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.