След като системата заработи от АПИ казаха за NOVA, че шофьорите без винетка няма да бъдат глобени

Временно бе затруднена покупката на е-винетки в неделя. Терминалите на бензиностанциите спряха работа, сайтът на системата също. Към 14.00 ч. техническият проблем беше отстранен, съобщиха от АПИ. 

От Националното тол управление се извиниха на шофьорите за причиненото неудобство.

Тази сутрин, този надпис посрещна стотици шофьори тръгнали на път, в опит да си купят винетка. Сред тях е и Владимир Александров.

"Даваше ни някаква грешка, невалидна сесия и всякакви други съобщения, пробвахме да се свържем по телефона и от там също ударихме на греда. 00.27 + 00.52 Около два часа обикалях по бензиностанции, пробвах онлайн да си закупя винетка. През приложения, успех никакъв", споделя той.

Тъй като пътуването на Владимир е планирано отдавна, все пак решава да тръгне. Сега обаче се притеснява, че ще дължи глоба за пътя си от София до Благоевград.

"Ако някъде по пътя е имало автомобил на bgtoll ние реално сме нарушители, без да искаме. Без вина виновни", казва още Александров.

Кабинетът прие, че тол таксите ще се увеличат поетапно

Около обяд от АПИ обясниха, че проблем с тол системата има и се опитват да го отстранят. Да купим винетка опитахме и ние - първо в бензиностанции, после и онлайн. Успех имахме малко след 14. 

Нужни бяха повече от 5 часа докато системата на bgtoll заработи отново.

След като системата заработи от АПИ казаха за NOVA, че шофьорите без винетка няма да бъдат глобени. С уточнението, че това важи само за периода, в който системата не е работила. Но какъв точно обаче е този период, така и не стана ясно. Пътни експерти обаче изразиха съмнение, че глобени няма да има.

"Въпросът е, че вие няма как да разберете кога е периода в който може да си купите и евентуално и да спрете да си платите таксата", заяви Диана Русинова. 
Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.