Пореден удар по джоба на българина преди зимата

Драстично се увеличава търсенето на дърва за огрев. От Югозападното предприятие за тази година са предоставени с 23 хиляди кубика повече дърва в сравнение с миналата. Наред с това и цената на този вид отопление расте също драстично.

Христо Андонов споделя, че са му докарали 4 кубика дърва, но са му ги подредили едва след като им е дал ракия. Да се снабдиш с дърва за огрев в момента не е лесно, защото количествата са ограничени. След поръчка понякога се чака месец-два. На следващия курс вече цените са се увеличили.

ТОПЛИНАТА ЗА ЗИМАТА: Държавата подпомага финансово и дърводобива, и домакинствата

Освен количествата, тревога в хората предизвиква и цената. "През миналата година бяха 95 лева, а сега 120. Като ги нарязаха и нацепиха, стават 140", споделят граждани. Недостатъчната работна ръка съвпада със засиления интерес към закупуване на дърва. Причината за забавянето на добива на дърва са и дъждовете, които са разрушили много от пътищата, така местата за сеч са с много труден достъп.

Повече по темата вижте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.