По думите му има увеличение от 20% на транспортния трафик у нас

Започнала е работа по намаляване на транспортния трафик. По проблема работят трима зам.-министри от МВР, МРРБ и транспортното министерство. Това съобщи по време на брифинг вътрешният министър Иван Демерджиев. По думите му има увеличение от 20% на транспортния трафик у нас, което не е породено от кризата в Украйна. 

“Трайното решение на тези проблеми трябва да обхване покритие от ГКПП “Капитан Андреево” до северната граница”, обясни Демерджиев и допълни: “Набелязали сме проблемите. В момента по тях работят трима зам.-министри по вътрешните работи, транспорта и от МРРБ”.

Километрични опашки на "Дунав мост" (ВИДЕО)

Във вторник е започнал да се прилага план, съгласно който камионите се спират, отклоняват се на паркинги, където престояват и координационен център ги пуска поетапно, за да не се получава струпване в зоната на Русе и Видин.

“Днес тази дейност ще започне още от Свиленград”, поясни вътрешният министър. “Ще покрием цялото трасе от Свиленград до северната граница, за да елиминираме възможността камионите да заобикалят нашите постове и да продължават към северната граница. Ще осигурим адекватното им пропускане на територията на цялата страна”, каза още той.

Демерджиев коментира и предстоящите предсрочни парламентарни избори. Той заяви, че подготовката им “върви по план”. 

Вътрешният министър обясни, че е създадена група по киберсигурност, която ще се погрижи да се подсили защитата по време на изборите.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.