Четвърти ден международният път е напълно блокиран

Километрични задръствания на Дунав мост. Вече четвърти ден международният път е напълно блокиран. Това доведе до острото недоволство на хората. Тежките камиони чакат с дни, за да преминат. 

В ранните часове на вторник стотици коли и автобуси се оказаха в капан сред тировете. Социалните мрежи загряха от гневни коментари, придружени със снимки и клипове. Най-тежка бе ситуацията по международния път София-Букурещ в отсечката на входа за Русе.

Хората казват, че не могат да стигнат до работните си места, не могат да се придвижат от един квартал в друг в Русе. Някои споделиха, че правят опасни маневри, за да избегнат тапата, а други, че са прекарали повече от 6 часа между тировете. 

Недоволството сред русенци прерасна  в тревога, че пожарни коли и линейки няма от къде да минат, ако се наложи да се притекат на помощ. Проблемът бил в  инфраструктурата,  обясни регионалният министър.

“Това, което може да се направи изобщо за инфраструктурата на България, е да започнат да се проектират ударно всякакви  магистрали. Оста Север -Юг в България е неразработена включително и проектно. Трябва да се разработи. Знаете, че има намерения да се строи втори „Дунав мост”, така че ние сме се забавили изключително много”, подчерта Иван Шишков, министър на регионалното развитие.

Освен камионите, на ден през граничния пункт „Дунав мост” минават между 3 и 5 хиляди автомобила и автобуси.

Повече гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.