Това се е сручило в сряда

Туристи се натъкнаха на болнични отпадъци в морската вода на Офицерския плаж във Варна. Според местните хора това се дължи на отпадни води от Шокъровия канал в града, който се излива директно в морето. Туристите са успели да почистят част от спринцовките и бинтовете, които плували във водата. Подали са и сигнал до институциите. От РИОСВ Варна съобщиха за NOVA, че ще извършат проверка на място през днешния ден.

„Вчера сутринта привидно всичко беше нормално. В момента, в който влязохме във водата, забелязахме по-странни водорасли. След като ги разпънахме те се оказаха нещо подобно на бинт и марли. Изпитахме погнуса”, разказа Анета Тодорова.

Как да познаем мъртвото вълнение и какво да направим, ако попаднем в него

„Събрахме около 15 чувала и ги извозихме. За жалост, в морето има още много. Обърнахме се към спасителите, звъняхме и на 112, но реакция нямаше”, добави Калин Велчев.

Дирон Ръсовски, който е концесионер на съседен плаж, твърди, че подобни гледки не са рядкост. „Това е редовно и създава много неприятно впечатление на гостите на Варна. Подаваме сигнали във всякакви институции, но няма кой знае каква реакция. Обикновено идват, след като всичко е приключило да установят, че нещата са си нормални, а реално всичко това влиза в морето и после при една вълна излиза обратно на брега”, разказа той.

Още по темата гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.