Това обяви Николай Желязков след завръщането на състезателите ни в София

Селекционерът на мъжкия ни национален отбор по волейбол Николай Желязков обяви, че подава оставка. Тимът се завърна в София, след като записа най-лошото си представяне на световни първенства. България остана 20-а на Мондиал 2022 в Полша и Словения след три поредни загуби в Група С от Полша с 0:3, от САЩ с 0:3 и от аутсайдера Мексико с 2:3.
 
Волейболистите ни отпаднаха от Световното след загуба и от Мексико

“Ще подам оставката си пред Управителния съвет на Българската федерация по волейбол. Смятам, че така е редно”, заяви Николай Желязков пред журналисти на летище "София", пише gong.bg.

Треньорът призна, че не е допускал загуба от Мексико. "Не ми е минавало и през ума, че може да загубим от Мексико. Това е срамно! Не мога да отговоря защо загубихме. Трябва да запазим тези момчета - те ще играят на Олимпийската квалификация за Париж 2024, Волейболната лига на нациите и Европейското първенство през 2023 г., на което сме домакин. Не съжалявам нито грам за това подмладяване. Това е правилната посока за българския волейбол", категориче бе Желязков.

Той благодари на всички от щаба, с които е работил.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.