Има ли тенденции за промяна при партиите

„Лично аз най-накрая искам да видя една тенденция за промяна, за подмладяване, една позитивно усмихната кампания, а не идеологизиране и вкарване на постулати. Така могат да се активират онези 60% негласуващи”. Това коментира проф. Росен Стоянов, преподавател по политически комуникации, в ефира на предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS.

„Малко вероятно е да имаме кампания, каквато досега не сме имали, но това не пречи да се надяваме. Младостта за някои е предимство, за други е порок. Аз смятам, че и от двете неща има. Въпросът е да има по-качествени политици и да не търсим младите политици задължително като нова формация. Аз винаги съм бил голям адвокат на това, че подмладяването в политиката трябва да става през съществуващи политически партии, защото те до голяма степен успяват да социализират тези млади хора в процеса на правене на политика и в управлението и да ги подготвят преди да излязат на челни места”, каза политологът  доц. Стойчо Стойчев.

Емилова: Политическите сили ще заиграят с избирателите танц с много обещания

Доц. Стоянов допълни, че избирателите имат интуиция, освен рационалност, и могат да разграничават онова, което е възможно, от онова, което е просто популистко.

Според  доц. Стойчев в политиката радикалните ултраси на политическите партии не се интересуват от рационални аргументи и убеждения, те си подкрепят своята партия.

„Все по-трудно десните могат да обяснят на своите избиратели защо са с БСП в една коалиция, особено на твърдите си ядра. Когато се дефинира българският национален интерес, трябва най-накрая в България да се заговори за доктрина. Все още България няма доктрина”, според проф. Росен Стоянов.

Повече гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.