Британка показа богатата си колекция от сувенири, по повод платинения юбилей на кралица Елизабет II

Анита Аткинсън носи титлата кралски суперфен. Британката колекционира спомени, свързани с кралското семейство, от далечната 1977 г. Датата не е случайно избрана. Тогава кралицата отбелязва своя сребърен юбилей. Днес вече, колекцията на Анита Аткинсън наброява около 12 000 части, заедно с кутиите й на тавана. Първият й спомен е тесте карти за игра. Майката на Анита също е събирала сувенири от кралското семейство, сред които кутия за бисквитки за коронацията на крал Джордж VI и щипки за коса за коронацията на Елизабет II.

25 години от смъртта на принцеса Даяна (ГАЛЕРИЯ)

В къщата си, британката има около 1 000 спомени от кралското семейство. Останалата част от колекцията си съхранява в бивш краварник, който се намира в съседство.

„За съжаление не прекарвам толкова много време тук. Всъщност бих искала да живея тук. Би било добре да прекарам един ден тук, не за да седя, не съм много добра в това, а за да подредя нещата малко по-хубаво”, разказва Анита.

„Не знам колко точно спомени имам, но мисля, че са около 7000, от девет царувания”, допълва британката.

Въпреки че колекцията й струва цяло състояние, британката казва, че никога не би продала нищо от нея. Тя определя себе си по-скоро като пазител на мемоарите на други хора.

Принцеса Шарлот – най-емоционалният зрител на състезание по плуване (ВИДЕО+СНИМКИ)

По повод платинения юбилей на кралица Елизабет II, Анита й пожелава: „Искам да й благодаря за 70 години пълна отдаденост и отговорност. Честно казано, тя никога не ни е подвела. Тя е олицетворение на съвършенството. Да, такава сте, госпожо, много Ви благодаря”.

Още за колекционерската страст и спомените на британката, свързани с кралското семейство, гледайте във видеото. То е част от любопитните истории в предаването „Евромакс” на „Дойче веле”, което се излъчва всяка събота от 11:30ч. и сряда от 14:30ч. по NOVA NEWS. Не пропускайте материалите на „Дойче веле” и в ефира на „Събуди се” по NOVA всеки уикенд.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.