Инцидентът стана във вторник вечерта

Тежко остава състоянието на пострадалите при верижната катастрофата в Панчарево. При сблъсъка загина един човек, а други 8 бяха ранени. 

18-годишното момче, което беше настанено в УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ с множество травми и в много тежко общо състояние след катастрофата край Панчарево, е в съзнание. Това съобщиха от здравното заведение. То задава въпроси и няма данни за нови увреди, уточняват оттам. Въпреки това състоянието му остава тежко. Все още не е преминала опасността за живота му. Това съобщи доц. д-р Мая Белитова, която е началник на Клиниката по анестезиология и активно лечение.

СНИМКИ ОТ МЯСТОТО НА ИНЦИДЕНТА ВИЖТЕ ТУК

Най-тежко пострадали са три момичета, настанени в Окръжна болница. Те са на възраст между 14 и 18 години, две от тях са с опасност за живота.

Как се стигна до тежката катастрофа с един загинал и осем ранени (ОБЗОР)

От УМБАЛ „Св. Анна”-София АД днес заявиха, че състоянието на 16-годишното момиче е все още много тежко. То остава с опаснсот за живота. Момичето е с тежка черепно-мозъчна травма, тежка гръдно-коремна травма, фрактури на бедрени кости и ключица. Вчера й беше направена коремна операция. 14-годишното момиче е стабилизирано. От здравното заведение припомнят, че тя беше приета с черепно-мозъчна травма,  фрактури на лицеви кости, фрактура на таза. Все още е с опасност за живота. 18-годишното момиче, пострадало при същата катастрофа, също е стабилизирано. То беше прието в болницата с мозъчен оток и фрактури на двете китки.

Тежката катастрофа стана във вторник вечерта, когато 33-годишен шофьор се врязва челно в автомобил в насрещното движение, след което в тях се удря и трета кола. Мъжът, предизвикал катастрофата, има 20 акта и 3 фиша за нарушения на пътя. Два пъти преди този сблъсък е бил засичан пиян зад волана.

Прокуратурата с подробности за тежката катастрофа в Панчарево

Очакват се и резултатите от пробите за алкохол и наркотици. 

Един загинал и 8 ранени при тежка верижна катастрофа край София (ВИДЕО+СНИМКИ)

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.