96-годишната Елизабет Втора е поставена под лекарско наблюдение

Има сериозни опасения за здравето на кралицата на Великобритания.  96-годишната Елизабет Втора е поставена под лекарско наблюдение. В последните няколко часа всички членове на кралското семейство започнаха да пристигат в замъка „Балморал” в Шотландия. Там в момента се намира кралицата под лекарско наблюдение.

След преглед тази сутрин, лекарите са изразили загриженост за здравословното състояние на кралица Елизабет Втора. В изявлението на  Бъкингамският дворец не се разкриват подробности какво точно се случва с 96-годишният монарх. Засега се знае, че тя не е в болница, но е под лекарско наблюдение. Оскъдна информация за здравето на монарха получиха и депутатите от британския парламент.

Кралица Елизабет II - под лекарско наблюдение (ВИДЕО)

“Бих искал да кажа нещо за съобщението, което беше направето за Нейно Величество. Знам, че говоря от името на целия парламент, когато казвам, че изпращам нашите благопожелания на нейно величество кралицата и кралското семейство. Нашите мисли и молитви са с тях. Ако има нещо друго, ще информирам своевременно парламента”, заяви Линдзи Хойл.

И четирите деца на кралицата са вече при нея в Шотландия, включително престолонаследникът принц Чарлз и синът му принц Уилям. Към замъка "Балморал" пътуват Хари и Меган. Според анализатори, присъствието на цялото семейство говори за сериозността на ситуацията.

Семейството на Елизабет II се събра в шотландската ѝ резиденция

Много хора започнаха да се събират пред двореца "Балморал" в Шотландия, както и пред Бъкингамския дворец в Лондон.

Политически и религиозни лидери на Острова отправиха пожелания за бързо възстановяване към кралицата. В Twitter архиепископът на Кентърбъри написа, че се моли на Бог Нейно величество да бъде силна. Премиерът Лиз Тръс каза, че е с кралицата и семейството ѝ в този труден момент.

 

 

NOVA NEWS предава на живо събитията около влошеното здравословно състояние на кралица Елизабет Втора. 

Информационният канал предава на живо от шотландския замък Балморал, където се събра цялото семейство на британската кралица, както и стотици граждани. NOVA NEWS ще излъчва извънредните новини на CNN, посветени на водещата световна новина с превод на български. Извънредното излъчване започва в 20 часа и ще следи събитията през цялата вечер.

КАКВО СЛЕДВА СЛЕД СМЪРТТА НА КРАЛИЦА ЕЛИЗАБЕТ ВТОРА ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.