Това предупредиха властите

Първите желаещи да се простят с Елизабет Втора бяха дошли още преди изгрев слънце. Властите предупредиха, че чакането за последно сбогом с кралицата може да отнеме до 30 часа, затова е добре хората да се запасят с храна, вода и лекарства при необходимост. 

„Кралската четворка” се събра - какъв знак е това (ВИДЕО)

„Имаме солени бисквитки, не особено здравословни. Носим си и тоалетна хартия, но ще я изядем само в случай, че озвереем от глад”, шегува се Гейл. Тя и приятелките й не са загубили чувството си за хумор, макар денят им да е започнал в 4 сутринта. Жълтите гривнички на ръцете им означават, че са сред първите 2500 на опашката.

КРАЯТ НА ЕДНА ЕПОХА: Почина Елизабет II

За голямото чакане съпрузите Виктория и Джеймс са си взели почивен ден и подходящо четиво. „Тази книга за кралицата чакаше на рафта в библиотеката от известно време. И когато потърсих хубава, голяма книга, която да ми стигне за 18 часа четене на опашката, реших, че това е тя”, казва Виктория.

ЖИВОТЪТ НА КРАЛИЦА ЕЛИЗАБЕТ II В СНИМКИ

Сред задължителните аксесоари се оказаха зарядните за телефон и преносимите столове. Навсякъде има химически тоалетни и мобилни лекарски екипи, които да окажат помощ при нужда.

Кралица Елизабет II напусна Бъкингамския дворец за последен път (ВИДЕО+СНИМКИ)

За да стопли хората с думи на утеха, по обяд при тях дойде лично архиепископът на Кентърбъри - главата на Англиканската църква. „Тези хора са невероятни, защото много други нямат възможност да дойдат, а те са тук и за тях. Мисля, че любовта на Краля към нас и обещанието му да служи на тази страна, трябва да ни казва, че не трябва да се боим за бъдещето”, каза пред насъбралите се хора архиепископът. 

Принц Хари се сбогува емоционално с Елизабет II

Британският престолонаследник: За мен е чест да съм принц на Уелс

КАКВО СЛЕДВА СЛЕД СМЪРТТА НА КРАЛИЦА ЕЛИЗАБЕТ ВТОРА ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.