Видяхме заедно Уилям, Кейт, Хари и Меган за пръв път от повече от година

Хиляди опечалени британци отдават почит към Елизабет II при последното ѝ пътуване към Лондон. Вчера специалният кортеж с тленните останки на покойната кралица измина разстоянието от замъка „Балморал" до Единбург и на всеки метър от тези близо 300 км имаше тълпи от хора, които искаха да се сбогуват.

Кралската четворка – отново заедно (ВИДЕО+СНИМКИ)

В същото време, за първи път от повече от година, видяхме заедно принцовете Уилям и Хари със съпругите им Кейт и Меган. Може ли тази съвместна поява на „Кралската четворка” да означава край на разрива помежду им?

Вестниците във Великобритания отбелязват появата им със заглавия „Заедно за баба” и „Мир заради баба”. Според кралските коментатори обаче е много рано да се каже дали излизането на принц Хари и Меган от кралското семейство може да се ревизира.

ЖИВОТЪТ НА КРАЛИЦА ЕЛИЗАБЕТ II В СНИМКИ

Първоначално се смяташе, че крал Чарлз III е накарал Хари, Меган, Уилям и Кейт да излязат заедно. Впоследствие обаче стана ясно, че престолонаследникът Уилям е изпратил съобщение на брат си да го направят. Твърди се, че са прекарали 45 минути в убеждаване.

Големият тест сега обаче ще бъдат предстоящите мемоари на принц Хари. Те трябваше да излязат в края на тази година. Обещаваше се да бъдат сензационни, да разкажат за развода на неговите родители и защо той решава да напусне кралското семейство.

Какво ще се промени след смъртта на кралица Елизабет Втора

Кралските кореспонденти смятат, че ако Хари пусне тези мемоари скоро след смъртта на баба си, не само ще бъде безвкусно, но и ще сложи край на всякаква възможност да има нормални взаимоотношения със семейството си.

Внимание се обръща и на крал Чарлз III, който направи нещо много важно в първото си кралско обръщение. Монархът специално изрази своята любов към Хари и Меган, което се определя като протегната ръка.

Кортежът с тленните останки на кралицата пътува към Единбург и Лондон

Принц Уилям за Елизабет II: Ще почета паметта ѝ, като подкрепям баща си, краля (ВИДЕО)

Крал Чарлз III: Кралицата, моята обична майка, направи множество жертви в името на дълга

Чарлз с първи думи след смъртта на кралицата

Един ден от живота на кралицата

ОПЕРАЦИЯ „ЛОНДОН БРИДЖ”: Какъв е планът за действие след смъртта на Елизабет II

Ред на наследяване на британската корона, след като Чарлз става крал

КРАЯТ НА ЕДНА ЕПОХА: Почина Елизабет II

КАКВО СЛЕДВА СЛЕД СМЪРТТА НА КРАЛИЦА ЕЛИЗАБЕТ ВТОРА ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.