Британският престолонаследник с емоционално изявление

Британският престолонаследник принц Уилям обеща, че ще почете паметта на покойната си баба, кралица Елизабет Втора, като работи в подкрепа на баща си, крал Чарлз Трети, съобщиха Ройтерс и ДПА.

"Баба ми беше известна с изказването си, че тъгата е цената, която плащаме за любовта", заяви принцът в емоционално изявление. "Цялата тъга, която ще усетим през идните седмици, ще бъде свидетелство за любовта, която изпитвахме към нашата изключителна кралица".

Британският престолонаследник Уилям вече е принц на Уелс

"Ще почета паметта ѝ, като подкрепям баща си, краля, по всички достъпни ми начини", добави принцът.

Принц Хари и съпругата му Меган, херцогинята на Съсекс, разгледаха цветята, оставени от британците в чест на покойната кралица Елизабет Втора в компанията на принц Уилям и съпругата му Кейт, принцесата на Уелс, съобщи Асошиейтед прес.

Крал Чарлз III: Кралицата, моята обична майка, направи множество жертви в името на дълга

Двамата принцове и съпругите им отделиха време да разгледат букетите, преди да помахат на събралите се британци, които се притиснаха срещу пътните бариери пред портите на замъка Уиндзор. И четиримата бяха забелязани да се ръкуват и да говорят с хора от събралите се.

Това беше първата публична поява на двете двойки след смъртта на кралицата в четвъртък. Отношенията между двамата синове на новия крал Чарлз Трети бяха обтегнати след като Хари и Меган се преместиха да живеят в САЩ, отбелязва Ройтерс.

Погребението на кралицата е насрочено за 19 септември, съобщи Бъкингамският дворец.

Чарлз с първи думи след смъртта на кралицата

Един ден от живота на кралицата

ОПЕРАЦИЯ „ЛОНДОН БРИДЖ”: Какъв е планът за действие след смъртта на Елизабет II

Ред на наследяване на британската корона, след като Чарлз става крал

КРАЯТ НА ЕДНА ЕПОХА: Почина Елизабет II

КАКВО СЛЕДВА СЛЕД СМЪРТТА НА КРАЛИЦА ЕЛИЗАБЕТ ВТОРА ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БТА