Според нея енергийно бедни са всички, чиито сметки за енергия са повече от 10% от доходите им

„Топлофикация- София” си затваря очите пред факта, че ограбва столичани с допълнителни 11% ДДС. Въпреки това, гробовна тишина от Столична община. Фандъкова е принципал на ”Топлофикация”. Тишина и от страна на КЕВР. Тоест, опит грабежът наистина да бъде реализиран до край. Затова призоваваме всички столичани утре в 14.30 в двора на ”Топлофикация” да участват в масово горене на сметките”. Това каза Мая Манолова, председател на  „Изправи се, България”, в ефира на предаването „Денят на живо” по NOVA NEWS.

Как да изчисляваме сметките си за отопление през зимата

По думите на Манолова, този грабеж трябва да бъде наказан. „Трябва да бъде прекратен и разобличен, и единственият начин е хората да се изправят и да кажат „Не, няма да плащаме”. Защото е невъзможно за българина с непипнатите доходи да плаща 60% по-скъпо парно, 60% по-скъпа вода, 5 пъти по-скъп газ, 200 лева дърва и т.н.”

„След 2 октомври, след изборите, ще има нов парламент и тогава, ако той не приеме мерки за подкрепа на домакинствата, не поеме цялото увеличение на битовите сметки, ще преминем към ефективни действия, ефективно гражданско неподчинение. Енергийно бедни са всички българи, чиито сметки за енергия са по-високи от 10% от техните доходи. При заплата от 1500 лева, до 150 лева трябва да бъдат сметките за енергия. Ако са по-високи, хората са в графата енергийно бедни. И такива са вече близо 70% от българските граждани”, каза Манолова.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.