Той споделя каква е историята зад една от най-ярките фотографии на кралицата

Срещаме ви с фотографа Джулиан Колдър, който е снимал кралицата цели седем пъти. Той споделя каква е историята зад една от най-ярките фотографии на Елизабет II, както и колко тежка е отговорността пред твоя обектив да застане човек от най-високия ранг на британското общество. Николай Беремлийски разказва.

В СНИМКИ: ПОСЛЕДНИЯТ ПЪТ НА КРАЛИЦА ЕЛИЗАБЕТ II

Красота, величие, изящество – това са само част от усещанията, които носи може би най-романтичната и впечатляваща снимка на кралицата, правена някога. Неин автор е фотографът Джулиан Колдър, който ни разказва,че въпреки непредвидимото време, в пряк и в преносен смисъл, е успял да улови Елизабет II така, както никой друг преди него не е могъл.

„Това, което знаех със сигурност е, че кралицата прекарва по една седмица от всяко свое лято в Единбург. Моята идея беше да я снимам именно по време на една такава седмица – затова й изпратих писмо до двореца. Когато получих отговор, той гласеше, че графикът й е твърде натоварен, за да направим снимките в Единбург. Предложиха ми обаче да отида в Балморал, по-късно, през есента и там да направя това, което е необходимо. Както знаете, една от титлите на кралицата беше на върховен главнокомандващ. Аз бях наясно, че съществуват няколко картини, които са дело на един от най-популярните шотландски художници, който рисува точно такъв тип хора. Това ме вдъхнови. Исках да пресъздам духа на тези картини във фотографиите на нейно кралско величество”, разказа фотографът.

ЖИВОТЪТ НА КРАЛИЦА ЕЛИЗАБЕТ II В СНИМКИ

За да бъде снимката наистина магична, Колдър прекарва 4 часа в търсене на достатъчно красиво място, на което да заснеме кралицата.

„Локацията, която избрахме, беше в близост до хижа, в която се оказа, че кралицата е обичала да си почива по време на летния сезон. Там тя е провеждала срещи с министър-председателите и заедно са си правили барбекю. Въпреки, че нямаше ток или вода – мястото наистина беше впечатляващо”, допълни той.

 На следващия ден след пристигането ми Балморал, се запознах с Анджела Кели – жената, която отговаряше за бижутата и облеклото на кралицата. В един момент телефонът й звънна и тя ме уведоми, че Елизабет II желае да се срещне лично с мен. Отидох при нея, тя ме погледна в очите и ме попита: „Защо трябва да правя това”? Аз й разказах откъде черпя вдъхновение, след което тя веднага се съгласи да застане пред обектива ми. Имаше обаче едно единствено условие и то беше, че дрехите, с които е облечена по никакъв повод не биваше да се мокрят”, поясни фотографът.

КРАЯТ НА ЕДНА ЕПОХА: Почина Елизабет II

Чарлз с първи думи след смъртта на кралицата

Принц Хари се сбогува емоционално с Елизабет II

Принцеса Ан за кралицата: Имах щастието да споделя последните часове от живота ѝ

Принц Уилям за Елизабет II: Ще почета паметта ѝ, като подкрепям баща си, краля (ВИДЕО)

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.