Анализът е на историка д-р Петър Стоянович

Според историка д-р Петър Стоянович българите интерпретират смъртта на британския монарх Елизабет II в нормални граници.

ПОСЛЕДНО СБОГОМ: Светът се прощава с кралица Елизабет II (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Разбира се, от една страна като някакъв панаир на суетата, тъй като подобно събитие винаги се включва в календара на конюнктурата. От друга страна, разбира се, има и немалко хора, които осъзнават важността на този дългогодишен влателески опит, който се разпростира над повече то една епоха. Той със сигурност ще има влияние както върху британската история, така и на историята на нашия континент и на света”, каза още д-р Стоянович.

В СНИМКИ: ПОСЛЕДНИЯТ ПЪТ НА КРАЛИЦА ЕЛИЗАБЕТ II

По думите му ако Симеон Сакскобургготски не беше отишъл на траурната церемония като Симеон II, той нямаше да бъде допуснат до нея.

Трудните, вълнуващите и комичните моменти от живота на кралицата (ВИДЕО)

„Той е там, защото е първо бивш държавен глава на България, второ е в роднински връзки с английския  кралски двор и трето след кончината на кралица Елизабет е най-възрастният коронясан владетел на този свят”, каза историкът.

Говорителят на кралицата: Криеше се в храстите, за да не говори с Чаушеску, само Мандела я наричаше по име

Фотографът, снимал Елизабет II цели 7 пъти (ВИДЕО)

Членовете на кралското семейство на погребението на Елизабет II (СНИМКИ)

СЕКС, ЛЪЖИ И АБДИКАЦИЯ: Скандалите в британското кралско семейство (ГАЛЕРИЯ)

73 ГОДИНИ БРАК: Любовната приказка на кралица Елизабет и принц Филип (ГАЛЕРИЯ)

ВСИЧКО ЗА ПОСЛЕДНИЯ ПЪТ НА ЕЛИЗАБЕТ II ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.