Коментар на Ина Асса, Ивайло Цветков-Нойзи и Насо Русков

Как ще се промени животът във Великобритания след смъртта на Елизабет II? Този въпрос коментираха в специалното студио на NOVA дизайнерът Ина Асса, културният антрополог Ивайло Цветков-Нойзи и радиоводещият и музикант  Насо Русков.

В СНИМКИ: ПОСЛЕДНИЯТ ПЪТ НА КРАЛИЦА ЕЛИЗАБЕТ II

„На мен като дизайнер ми направи впечатление, че по време на официалната церемония по погребението на монарха, всичко беше много семпло и изчистено. В даден момент дори елегантно. Имаше много хора с брошки. Това е един вид почит към кралицата, която обожаваше този аксесоар и имаше голяма колекция”, сподели дизайнерът Ина Асса.

„Две са знаковите събития на 20-и век. Едното беше смъртта на Горбачов. Сега това е второто. Имам цяла теория за това, че току-що свърши 20-и век, а не когато му се пада по астрономическо време. По същия начин, по който 19-и век приключва  със убийството на Франц-Фердинанд”, подчерта и Ивайло Цветков-Нойзи.

„Като дете съм живял в Лондон. Първите ми месеци там съвпаднаха със сватбата на Чарлз и Даяна. Ставал съм свидетел на много грандиозни церемонии, но това опрделено е най-голямата от тях”, разказа и музикантът Насо Русков.

Повече гледайте във видеото.

КРАЯТ НА ЕДНА ЕПОХА: Почина Елизабет II

Чарлз с първи думи след смъртта на кралицата

Принц Хари се сбогува емоционално с Елизабет II

Принцеса Ан за кралицата: Имах щастието да споделя последните часове от живота ѝ

Принц Уилям за Елизабет II: Ще почета паметта ѝ, като подкрепям баща си, краля (ВИДЕО)

ВСИЧКО ЗА ПОСЛЕДНИЯ ПЪТ НА ЕЛИЗАБЕТ II ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.