Извършват се проверки в уязвими квартали и махали

Мащабна спецакция на територията на Община Стамболийски. Целта е обезпечаване на обществения ред и пресичане на престъпленията в населените места от Община Стамболийски.

Акцентът е поставен върху противодействие на нарушенията в изборното законодателство. Екипи на полицията, жандармерията и икономическа полиция извършват проверки в уязвими квартали и махали. Заедно с тях са и представители на НАП, Агенция "Митници", БАБХ и КЗП.

Контрол се извършва над магазини, заведения, заложени къщи, автоморги, пунктове за изкупуване на метали, търговци на дърва за огрев, частни адреси и автомобили. Първоначалните действия са в Стамболийски, Кричим, Ново село, Устина и Триводици.  Очаква се да бъдат обхванати и Перущица, Йоаким Груево, Златитрап, Куртово Конаре и Цалапица.

Към момента от къща в ромската махала в Стамболийски са иззети 2000 цигари без бандерол, образувана е предварителна проверка.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.