Билетът за събитието струва 500 евро

В Монако започна най-престижното изложение на яхти в света. Докато Франция стачкуваше, в Монако луксът тържествуваше. Нито войната в Украйна, нито цените на енергията и горивата възпрепятстват продажбите на яхти. Срещу „скромните” 500 евро за еднодневен билет всеки може да се порадва на 120-те супер яхти на обща стойност 4 милиарда евро.

Знаменитости, които водят обикновен живот (ГАЛЕРИЯ)

120 прилежно подбрани супер лодки очакват новите си притежатели, а вниманието привлича кралицата сред тях - 115-метровата „Ахпо” – най дългата яхта на престижното изложение.

За да не пропуснем нищо, избираме най-бързия и удобен начин за придвижване - по вода. Превозното ни средство ни отвежда до кея с най-големите и луксозни яхти. Там ни очаква 68-метровата „Соаринг” – може би най-скъпата яхта в Монако. Ултралуксозното морско возило се продава срещу колосалните 98 млн. евро, а ако не сте готови да платите сумата веднага, може да наемете лодката срещу седмичен наем от 500 000 евро.

Най-впечатляващите еко дестинации в света (ГАЛЕРИЯ)

В духа на актуалните теми за околна среда и пестене на енергия, „Сънрийф” представя пред публика първия си електрически катамаран. „Тази лодка съчетава най-иновативните, съвременни технологии, разработени от нашата компания. Задвижва се от електричество посредством соларни панели, вградени по целия й корпус. В същото време това е и ветроходна яхта, която може да зарежда батериите си и от скоростта, чрез витлата си докато плава на платна”, каза PR директорът на компанията Артур Порожански.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.