Според него в РСМ има омраза към нас, но няма решения

Според социологическо проучване 44% от македонците смятат, че врагът са българите, а 28% смятат, че няма да влязат в ЕС. Най-непопулярният политик е Пендаровски, най-популярният - Вучич. Това коментира публицистът Тони Николов за "Офанзива".

Според него e нужна устойчива национална политика по отношение на РСМ. "Винаги трябва да помним две неща - коя е по-зрялата, по-голямата държава? Тя трябва да направи първата стъпка. За стабилизиране на ситуацията са направили много Явор Гърдев и Теодосий Спасов. В България никой не смята македонците за свои врагове, винаги сме протягали ръка. Това е политика на разумното съзнание", подчерта Николов.

Тони Николов: РСМ няма да подпише френското предложение

По думите му миналото е хвърлило непрозрачна завеса за македонците и най-лошото е, че младите живеят в съвършено друг свят. "Любо Георгиевски ми е споделял, че са ги вдигали в казармата всяка нощ със заплахата "българите идват". Така те са живели десетилетия с това съзнание. В РСМ има омраза към нас, но не виждам решения", заяви той.

Целия разговор гледайте във видеотюо.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.