Според журналиста Асен Григоров новината от тези избори е лошото представяне на "Възраждане"

Последните на изборите са с най-ясна заявка да управляват. БСП и "Възраждане" имат близки политически тези и реторика. Нинова измести БСП от класическото ляво-либерално русло и го тласна в патриотично-консервативно и националистическо. Обществото показа, че подкрепя партии предимно с евроатлантически ценности. Това заяви политологът д-р Ирена Тодорова за "Твоят ден".

По думите ѝ отказът от гласуване е тревожен и е проблем за демократическите рефлекси. "Институциите посредници отсъстват. Неглижирането на демократичното образувание води до фрагментиран парламент. Като общество нямаме политическа физиономия", подчерта тя. 

Доц. Киселова: С първия или с третия мандат вероятно ще се състави правителство

От своя страна журналистът Асен Григоров попита как може БСП да се коалира с "Възраждане". "Столетницата може да си партнира само с ПП. От ГЕРБ зависи 90% от развитието на нещата оттук нататък. Българската политика не се управлява прозрачно, лицата по телевизията са аватари, има политически айсберг под водата. "Възраждане" не е партия със свободна воля", смята той.

Според него новината от тези избори е лошото представяне на "Възраждане". "Костадинов е свръхпредставен в медиите. След цялата медийна подкрепа, резултатът от 10% е греда. Евроатлантическите партии имат огромно мнозинство на база декларации, но не е така на база дела. ГЕРБ ще направят голямо усилие да съставят правителство", отбеляза Григоров.

Повече гледайте във видеото. 

ВСИЧКО ЗА ИЗБОРИТЕ ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.