В край на краищата аз съм член на БСП, аз съм член на НС и някой ми пречи да изпълнявам своите функции като такъв“, подчерта той

Това е една стандартна процедура, за хора, които не изпълняват окончателни съдебни решения. Впечатлен съм от г-жа Нинова, защо не остана, за да си зададете въпросите към нея, за да разберете всъщност за какво е жалбата. Единственото нещо, което му остава на човек, на когото са му нарушени правата, е да подаде жалба в полиция и в прокуратура. Това каза пред журналисти пред централата на БСП Кирил Добрев по повод внесената от него жалба срещу Корнелия Нинова.

"След като бях изключен заради фалшификации в списъци, заради това, че нямах право да се защитя, съдът ме върна като член на Националния съвет. На последното заседание отсъствах. Първо, нямах смс или сигнал да присъствам, второ, не присъствах в списъка по нареждане на Гуцанов бях изваден от списъка. Господин Свиленски обяви, че това е техническа причина, тогава се включи г-жа Алексова и обясни, че законите в страната не важат в БСП“, заяви Кирил Добрев. По думите му Нинова му е казала, че може да остане като гражданин на заседанието на НС на БСП, но да не участва в гласуването.

Викат Корнелия Нинова на разпит в прокуратурата

„В край на краищата аз съм член на БСП, аз съм член на Националния съвет и някой ми пречи да изпълнявам своите функции като такъв“, подчерта той. Добрев заяви, че ако лидерът на левицата не се притеснява, може да представи на полицията и на прокуратурата всички необходими документи, както и стенограмата, за да се види, че възможността му да участва в заседанието на НС на БСП е била възпрепятствана. Той уточни, че по време на заседанието е имал няколко изказвания, за да пита като какъв участва в него – случайно движещ се човек, член на БСП или като член на Националния съвет. „Никой не можа да ми обясни. Представих на НС даже и актуално съдебно състояние, с което партията е регистрирана за изборите и всъщност отново не ми беше дадена възможност да участвам в гласуванията. В края на краищата това е мое право“, каза още Добрев.

Той добави, че Нинова се опитва да отклони вниманието от актуалните въпроси и трябва да обясни на своите партийни членове и симпатизанти, както и на цялото общество защо само за една година е успяла да загуби 800 000 гласа и защо е превърнала една силна партия, претендираща за властта в петаразрядна политическа сила. „Г-жа Нинова трябва да обясни и много други неща – защо избра за председател на предизборния щаб човек, който занули БСП във Варна“, заяви Добрев и допълни, че именно във Варна е най-ниският исторически резултат на партията от всички области.

Кирил Добрев е категоричен, че няма да позволи да го ръководят „лузъри“, за които по думите му гласуват една шепа хора. „Никой не може да спре възможността ми да бъда част от БСП и да преживявам всичките проблеми на БСП“, категоричен е той.

Кирил Добрев: БСП има нужда от нов лидер, но след изборите

Добрев уточни, че съжалява, че ръководството на партията е довело дотам нещата, че да се налага да се разправят в съда. „Но какъв държавник може да си ти, когато не спазваш законите на собствената си партия, не изпълняваш уставни разпоредби, когато фалшифицираш списъци, когато изключваш на Нова година в неприсъствено заседание и добавяш подписи, които липсват? Съдът е констатирал нарушения. Това е унижението и падението“, сподели той.

По думите му ръководството е подало ново заявление в съда отново да бъде заличен и да не участва в събота на Пленума на БСП, вместо да се занимават през последните седмици с това да привличат избиратели по време на предизборната кампания. „Аз мисля, че докато дишам, ще бъда част от БСП и никой не е в състояние да ми забрани да участвам в работата. Проблемът им беше не изборите, а Кирил Добрев да не може да говори официално от името на БСП“, смята той.

Добрев е категоричен, че оставка подават само достойните, морални и сериозни хора. „Тези хора не могат да дадат оставка. Те могат да се крият зад стола си и да стоят тук, докато някой не ги изнесе“, категоричен е той.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

 
Източник: БГНЕС