„Прегърнахме се със своите идеологически врагове и изгубихме идентичността си”, смята той

БСП е пред голяма дилема. Това смята Кирил Добрев, според когото партията трябва да отговори дали е създадена, за да я следват стотици хиляди, или е просто патерица на новосъздадени политически проекти.

„В момента ние сме партията, която ни избира някой, за да може да състави правителство. Обикновено тези разговори ги е водила БСП. Тя затова е създадена”, коментира още той.

На Бузлуджа Добрев поясни, че чака отговори на много въпроси, сред тях - защо левицата е участвала в дясно управление. „На тази поляна всички обичат Русия, а ние участвахме в правителство, което прекрати договори с „Газпром”, поясни той.

Добрев подчерта, че преди шест месеца е бил критикуван за това, че не е бил съгласен БСП да участва с министри в кабинета „Петков”. Днес посочи, че на такова мнение са повече от ¾ от българските социалисти. „Ние се прегърнахме със своите идеологически врагове и изгубихме идентичността си”, е неговото мнение.

По думите му всеки път, когато БСП е посягала на президентската институция, е губела от своята подкрепа. „Всичко е свързано с дясното минало на лидера на тази партия. БСП има нужда от нов лидер, но след изборите. Новият период за БСП ще настъпи след това”, каза още Добрев.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.