Парите били в плик, изхвърлен в кофа за боклук

Куриер намери плик с 10 хиляди лева и ги върна на собственика им. Мъжът видял плик с логото на компанията, захвърлен до кофа за боклук в село Лесидрен.

ИСТОРИЯ ЗА ДОБРОТО: Деца върнаха изгубен портфейл

След като го проверил, 45-годишният Стефан Радев разбрал, че вътре има банкноти от по 100 лева. Пакетът привлича погледа на куриера, тъй като е бил опакован в реквизити на фирмата, за която работи. Куриерът първо си помислил, че парите са фалшиви, разказва самият той. Стефан Радев отнесъл сумата в полицията. Оказало се, че мъж от тетевенско село търси точно такава сума, след като е била открадната.

Млад мъж намери 140 000 лева, върна ги на собствениците им

„Кражбата е извършена от дъщерята на собственика на имота. Тя оставила и сумата в землището на село Лесидрен”, обясни началникът на РУ МВР – Тетевен гл. инспектор Илия Нешев.

Парите вече са върнати на притежателя им. Разследването е прекратено. „Ще го почерпя, подаръци - всичко, както трябва да бъде”, обеща пред камерата ни Младен Младенов, чиито пари са били намерени.           

Стефан Радев казва, че и за минута не се е поколебал, дали да върне сумата.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.