Вижте една вдъхновяваща история за доброто

Една вдъхновяваща история - да намериш 140 000 лева и да ги върнеш на собственика им. Звучи невероятно, но не й за Владимир Симеонов. Младият мъж намира 70 хиляди евро. Сума, която би изкушила почти всеки. Владимир не само не се изкушава, но успява да открие собствениците и да им върне загубената сума.

„Направил си добро без мен”. С тези думи Виктория се обръща към баща си, когато разбира, че е намерил и върнал 70 000 евро. На парите се натъкнал, докато се разхождал пред новострояща се сграда. Били в несесер. Дори за миг не помисля да задържи сумата.

На какво учат децата си известните (ГАЛЕРИЯ)

„Това, което направих, е нещо нормално – не виждам вариант, в който да ги прибера, да се облагодетелствам, да ги скрия. Единственият вариант е да ги върна”, категоричен е добродетелят.

На хипотетичния въпрос какво би направил със 140 хил. лева, той отговаря, че  със сигурност щял да ги раздаде. „Това е най-голямата печалба – да помогнеш на някого, да му подадеш ръка”, смята Владимир. Дава гласност за случилото се, като пише пост в социалните мрежи. Прави опити да стигне до собствениците на средствата чрез работниците на строителния обект, на който ги намира.

ДОБРИЯТ ПРИМЕР: Деца намериха пари и ги предадоха в полицията

На същия строеж среща и възрастна жена. „Попитах я: С нещо мога ли да ви помогна?, при което нейните думи бяха: „Не, ние си изгубихме живота”. На базата на тези думи започнах да навързвам нещата, но нищо не казвам”, спомня си Владимир.

Така пред сградата на полицейското управление един млад мъж връща живота на възрастната двойка. Връща им спестените пари. На това учи и дъщеря си, затова я води в домове за деца без родители, на които заедно помагат. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.