Те се излюпиха в зоопарк в Мадрид

Родени в зоопарк бухали близнаци бяха пуснати на свобода в Мадрид, съобщи Ройтерс. Птиците са били обучавани за самостоятелен живот в продължение на месеци.

Освобождаването на бухалите, случило се в град Виламантиля, на 40 км западно от Мадрид, е част от програма за отглеждане на нощни птици. Зоопаркът работи по обучение на бухали и сови, които трябва да бъдат върнати в природата.

В Турция продават литър отрова от скорпион за 10 млн. долара (ВИДЕО)

Работещите в центъра за отглеждане на птици към зоологическата градина развиват ловните инстинкти на тези животни посредством изграждане на тренировъчна среда, близка до естествената.

След като птиците достигнат определено тегло и покрият тестове за умения, работниците от зоопарка ги пускат в естествена среда. 

Невероятно е да видим птиците свободни, каза пред Ройтерс работещата в зоопарка Вероника Мартинес.

Ястреб ще охранява метрото в Сан Франциско от "проблемни" гълъби (ВИДЕО)

Близнаците бухали са родени през февруари в зоопарка в Мадрид. Родителите им са птици, които не са имали възможност да живеят в естествена среда поради физически наранявания. Малките бухалчета са преместени във Виламантиля през юли. 

Програмата за отглеждане на птици е стартирала през 2017 г. Оттогава седем бухала и единадесет сови са пуснати в естествена среда. Някои от бухалите са се върнали сами след дехидратация и загуба на тегло, но останалите птици са се адаптирали добре към самостоятелния живот. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БТА