Темата коментираха политолозите Слави Василев и Любомир Стефанов

Седмица и парламентът ще се изпълни с костюми и високи токчета. За народните представители първият звънец наближава, но шансовете 48-ият парламент да произведе правителство прогресивно намаляват. Офертата на ГЕРБ не приемат онези, които не само математически, но и идейно биха скроили мнозинство и логичният въпрос, който произтича, е отиваме ли пак на избори. Ако е така, кой има интерес и кой би загубил от поредния предсрочен вот? Темата коментираха политолозите Слави Василев и Любомир Стефанов в предаването „Челюсти” по NOVA NEWS.

Какво ще е разпределението на местата в пленарната зала на 48-ото НС (ВИДЕО)

Според Стефанов шансовете за съставяне на редовен кабинет в рамките на 48-ото Народно събрание клонят към едноцифрен процент. „Българските политици доброволно се закопаха”, каза той.

По думите на Слави Василев в българската политика всичко е колапс и няма никакъв шанс за формиране на редовно правителство. „Смятам, че и на следващите избори, които чукат на вратата, няма да има нищо ново”, допълни политологът.

И двамата политолози се обединиха около мнението, че „Продължаваме Промяната” не биха се „самоубили политически”, приемайки управление в ГЕРБ-СДС.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.