Двама американски ютюбъри сбъднаха своята мечта

Какво е да пътуваш из Европа с кемпер? Двама американски ютюбъри сбъднаха тази мечта, но с едно много специално предизвикателство. Ерик и Алисън Билър пътуват в електрически ван. Приключението премина през Австрия и Германия, а предстои да бъде пребродена и Италия.

Те потеглят от Мюнхен през Инсбрук и стигат до италианското градче Мерано в Южен Тирол, сгушен между високи планини. Тук има много развлечения, от разходки до посещения на лозя. Старият град разполага с невероятни сгради от минали векове.

Суперфен на британското кралско семейство превърна краварник в музей (ВИДЕО)

Замъците в райони са впечатляващи. Като например замъкът Траутмансдорф. Той е известен с красивите си панорамни гледки и обширните си градини, лабиринти за жив плет и вълшебните си тераси.

Мерано е известен и с вкусната си кухня. Сред специалитетите са плата с местните меса, сирена и кнедли с бекон. Не се използва нож, ядат се само с вилица. Местните бира и вино също не са за изпускане. 

Още по темата гледайте във видеото. То е част от любопитните истории в предаването „Евромакс” на „Дойче веле”, което се излъчва всяка събота от 11:30ч. и сряда от 14:30ч. по NOVA NEWS. Не пропускайте материалите на „Дойче веле” и в ефира на „Събуди се” по NOVA всеки уикенд.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.