Вижте някои интересни факти за него

Флоренция е град, пълен с произведения на изкуството и сгради от Ренесанса – време, което е белязано от италианското банкерско семейство Медичи през 15 век. В града се намира един от най-известните мостове в Италия - Понте Векио. Той е оцелял по време на наводнения и войни в продължение на почти 700 години.

Мозайката като произведение на изкуството (ВИДЕО)

Старият мост прекосява река Арно във Флоренция от 1345 г. На него има таен проход – коридорът „Вазари”. Дълъг е около 1 км. и е построен от семейство Медичи като безопасен частен път от тяхната централа „Палацио Векио” до тяхната резиденция „Палацио Пики”.

Разходка с кемпер из Южен Тирол (ВИДЕО)

На моста винаги е имало магазини. Витрините са пълни със злато и блестящи бижута. От 1593 г. там се допускат само бижутерии. Преди това мостът е бил пълен с месари и търговци на риба. Това е била най-мръсната част на града, защото изхвърляли остатъците от моста. Ситуацията обаче се е променила, когато Медичите построили коридора.

Още по темата гледайте във видеото. То е част от предаването „Евромакс“ на „Дойче веле“, което се излъчва всяка събота от 11.30 ч. и сряда от 14.30 ч. по NOVA NEWS. Не пропускайте материалите на „Дойче веле“ и в ефира на „Събуди се“ по NOVA всеки уикенд.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.