Вижте как можем да се предпазим

Светлото месо е по-лесно за смилане от тлъстото или пушеното. Хигиената при почистването му обаче е от особено значение. Ако то не бъде добре почистено, рискуваме да погълнем опасни микроби. Особено агресивни са бактериите кампилобактер.

Как да се справим с депресията (ВИДЕО)

Не можем да помиришем или да вкусим патогените, а и месото може да не е развалено, но да е заразено. Бактериите кампилобактер са особено разпространени при домашните птици. Обикновено се убиват чрез печене. Инфекциите с тези бактерии стават видими от 2 до 5 дни. Понякога траят до 10 дни.

Максимилиан Цимерман обаче пренебрегва съветите за добра топлинна обработка на месото и се заразява. Следват висока температура, втрисане, последвани от тежка диария.

„Не мисля, че някога съм бил толкова болен. Най-лошо беше недоспиването. Не можех да спя повече от 2 часа наведнъж, защото трябваше да ходя до тоалетната”, разказва той.

Какви храни причиняват болки в стомаха

Мъжът губи много течности и важни електролити в резултат на диарията. „Препоръчвам в такива случаи да се пие чай или негазирана вода на глътки с малко сухари или банани”, казва д-р Норберт Юнг.

Повече по темата гледайте във видеото. То е част от предаването „В добра форма“ на „Дойче веле“, което се излъчва всяка неделя от 11.30 ч. и в петък от 14.30 ч. по NOVA NEWS. Не пропускайте материалите на „Дойче веле“ и в ефира на „Събуди се“ по NOVA всеки уикенд.    

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.