Депутатът от ГЕРБ-СДС бе избран за председател на новото НС

„Ще жертвам част от оставащите ми години в името на българския народ и заради никой друг. Аз ще умра на тази земя. Тя за мен е свещена. Думата „родина” идва от „род”. Костите на моите родители са в тази земя, в Кърджали, и моят патриотизъм е именно в тези 2 кв. метра”. Това каза новоизбраният председател на Народното събрание Вежди Рашидов, минути след като депутатите подкрепиха номинацията му.

Избраха Вежди Рашидов за председател на 48-ото Народно събрание

В емоционалната си реч Рашидов отправи послание към народните представители. „Обещавам, че ще се опитам да работя с всички вас. Да съм консенсусен, да се вслушвам във вас. Намалете перченето, защото сте мъже. Накарайте с поведението си, хората да ви обичат. Не се дръжте между отделните партии така, сякаш някои са прокажени. Не сатанизирайте една или друга партия”, каза Рашидов.

Той напомни на депутатите, че „парламентът не е Сатиричен театър” и тяхно задължение е не да се шегуват и да ръкопляскат в пленарната зала, а да се грижат за хората. „Бъдете близо до тях и чувайте болките им, защото в един момент те ще изкрещят”, отбеляза Рашидов.

Той неколкократно благодари за честта да бъде избран за председател на НС. И подчерта, че номинацията му, която бе издигната за втори път в последните два дни, е представена от Корнелия Нинова, не защото тя е негов противник, а „защото е национално-отговорен човек и винаги е била такава”.

ВСИЧКО ЗА РАБОТАТА НА НОВИЯ ПАРЛАМЕНТ ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.