Важността да се сформира правителство е голяма, иначе ще има избори на 15 януари, допълни той

Няма да позволим да ни въвлекат в образа на партия на миналото и на статуквото. Опитаха се да хвърлят петно върху образа на БСП. Това заяви зам.-председателят на БСП Георги Свиленски за "Офанзива".

Той разкри, че БСП не са отишли на консултациите на ПП, защото председател не се избира задкулисно. "Те решават на тъмно и ни канят в зала "Запад". След като 10 пъти не можахме да изберем председател, трябваше да се намери друг критерий за мнозинство за председател на НС. Затова ние подкрепихме Рашидов, но той не е кандидат на ГЕРБ. Важността да се сформира правителство е голяма, иначе ще има избори на 15 януари. Няма да имаме бюджет, средства по Плана за възстановяване, а избирателите няма да гласуват", прогнозира Свиленски.

Вигенин: Не мисля, че ще има управляваща коалиция в този парламент

Според него БСП няма да ревизира решението си да не се яви на среща с контактната група на Плевнелиев и Паси. "Те кого представляват? Днес се срещнаха с тези, които са я назначили, за да видят какво искат. Би трябвало вече да са им казали. В поканата до нас бяха написали абсолютно безумие - че не представляват никого, не идват от ничие име и няма да се отчитат пред никой след това. Ако бъдем поканени на разговори за втория мандат обаче, ще участваме", категоричен бе той. 

По думите му предложението за две тарифи на тока ще срещне подкрепа от БСП. "Много е важно да се определи понятието енергийна бедност. Идеята е добра, важното е да бъде разписана правилно след анализи", отбеляза Свиленски. Относно гласуването БСП смята, че трябва да има и двата вида - хартиено и машинно, за да имат право на избор хората, а и защото столетницата е загубила 150 000 гласа на последните избори заради него.

Повече вижте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.