Това каза един от зам.-председателите на 48-ото НС

След 11 гласувания и близо 55 часа първо заседание, с мнозинство от 139 гласа Вежди Рашидов застана начело на 48-ото Народно събрание. За него гласуваха депутатите на ГЕРБ, ДПС, БСП и „Български възход”. Темата в „Събуди се” коментира Кристиян Вигенин от БСП, който е един от заместник-председателите на парламента.

Избраха Вежди Рашидов за председател на 48-ото Народно събрание

„Не мисля, че ще има управляваща коалиция в този парламент”, заяви той. По думите му коментари, че БСП ще се коалира с останалите партии, подкрепили кандидатурата на Рашидов, целят да дискредитират левицата.

Задава ли се ново управляващо мнозинство (ОБЗОР)

Вигенин заяви още, че компромисът, който БСП е направила в петък, е единствено за да започне работата на парламента. Той коментира и доскорошните си коалиционни партньори в лицето на ПП и ДБ. „Те трябва по някакъв начин от ситуацията, в която са. Разбирам ги донякъде, но „Продължаваме Промяната” на практика не даде алтернатива”, каза Вигенин и подчерта, че подкрепата е била еднократна. 

По думите на депутата ГЕРБ не бива да бъдат допускани до властта. Вигенин обоснова твърдението си като обясни, че още като са видели, че се сформира мнозинство, отношението им се е променило.

Целия разговор гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА РАБОТАТА НА НОВИЯ ПАРЛАМЕНТ ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.