През изминалите дни политиците ни успяха да разтегнат времето

В ефира на „Събуди се” Нели Тодорова представя политическия обзор на отминаващата седмица. А тя определено беше наситена със страсти.

Думата на тази седмица вероятно е „председател” или пък „почивка”. Толкова много почивки си дадоха в парламента в опит по време на почивката да изберат председател….

През изминалите дни политиците ни постигнаха непостижимото - успяха да разтегнат времето, за да поберат там егото си. За парламента срядата продължи до петък. Всичко това предвещава, че животът на 48-ия парламент ще е кратък.

Рашидов към депутатите: За мен България е свещена! А вие намалете перченето!

Най-кратко съществувалият до момента е 45-ият. Животът му беше едва 20 календарни дни.

Следващото Народно събрание издържа малко повече 57 дни.

Депутатите от 47-ото пък се закрепиха малко по-дълго, но не можаха да се задържат на постовете си дори година. Разпадът започна със свалянето на председателя Никола Минчев.

Така в крайна сметка се стигна до 48-ото Народно събрание. Народните избраници прекараха три дни в омагьосания кръг на параграф 22, докато изберат председател.

Макар че и 4 дни му се струваха много, Вежди Рашидов, оказва се, ще остане на президиума по-дълго. От временно председателстващ първото заседание се превърна в постоянен шеф на парламента. Артистичната същност на скулптора се сблъска с процедури и правила.

Някои новини от седмицата останаха на заден план заради политическите трусове. Спреният часовник в парламента обаче не може да спре инфлацията. Отчетохме рекордно поскъпване за година от почти 19%. На този фон бюджетът за догодина предвижда замразяване на минималните заплати. А новият дълг, който държавата планира да тегли, гони 16 млрд. лв.

ВСИЧКО ЗА РАБОТАТА НА НОВИЯ ПАРЛАМЕНТ ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.