Свидетели твърдят, че шофьорът се е движил бързо

Служител на Жандармерията блъсна 9-годишно дете на пешеходна пътека в село Лозен във вторник вечерта, след което бяга от мястото на инцидента. По-късно полицаи задържали шофьора. Детето е добре, има леки контузии и охлузвания по тялото.

„Детето ми е било с колело. Колата е блъснала задната гума на велосипеда и самото то го е бутнало на земята. Няма контакт с автомобила. От очевидци разбрах, че служителят на Жандармерията се е движил доста бързо”, обясни бащата на пострадалото дете Любомир Топалов.

Топалов е говорил с шофьора, причинил инцидента, по телефона. „Призовах го да дойде, за да се видим. Обясних му, че има полиция и го издирват. По телефона го усетих, че е пиян и неадекватен. Говореше несвързано, даже с лека насмешка”, каза още мъжът.

Служител на МВР блъсна дете на пешеходна пътека и избяга от мястото (СНИМКИ)

Свидетели на инцидента разказаха, че след като е блъснал момчето, шофьорът е тръгнал с бърза скорост към София. По чудо не прегазил човек, опитал да спре автомобила му.  

Кметът на Лозен Дойчин Анчев обясни, че инциденти на главния път има постоянно, а движението е интензивно. Писал е няколко писма за повдигане на пешеходните пътеки и за намаляване на транзитния трафик - засега обаче резултат няма.

„Искам институциите да си свършат работата подобаващо. Благодарен съм на служителите на „Пътна полиция”, които взеха присърце случая и свършиха работата си адекватно. Трябва да даваме гласност на подобни случаи, за да не се потулват. Този човек да си понесе последствията”, апелира Топалов.

Пробата с дрегер на служителя е показала 0.5 промила, научи NOVA. Тя обаче е взета три часа след инцидента. Предстои да му бъдат взети кръвни проби, които ще покажат с колко точно промила е бил той по време на инцидента.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.