Инцидентът стана в село Лозен

Служителят на МВР, който във вторник вечерта блъсна с колата си 9-годишно дете в село Лозен, няма да бъде задържан. Това е решил следователят, който разглежда случая. 

Инцидентът става пред очевидци малко след 18 часа във вторник на пешеходна пътека в село Лозен. 9-годишното дете се прибирало с колело от урок по английски.

„Колата е блъснала задната гума на велосипеда и самото то го е бутнало на земята. Няма контакт с автомобила”, заяви Любомир Топалов, баща на блъснатото дете.

Според разкази на очевидци шофьорът на колата е отбил встрани, но след това избягал.„Той беше отбил. Тръгна да спира. Ние тръгнахме 4-5 човека - да видим да вдигнем детенцето, а той с мръсна газ тръгна в посока към София. Оттам един човек се опита да го спре. Той щеше да сгази и човека”, посочва очевидец. А друг разказа: „Нещо се замери по колата, но не съм сигурен дали беше бутилка. Целта беше да спре”.

След инцидента, бащата на детето разбрал кой е шофьорът и го потърсил по телефона.

 „Призовах го да дойде, за да се видим. Обясних му, че има полиция и го издирват. По телефона го усетих, че е пиян и неадекватен. Говореше несвързано, даже с лека насмешка”, споделя бащата на блъснатото дете.

Малко по-късно жандармеристът е намерен от полицията и е задържан. Версията на майка му е друга. Тя казва, че синът й е слязъл от колата и след като се убедил, че детето е добре, си тръгнал.

Служител на МВР блъсна дете на пешеходна пътека и избяга от мястото (СНИМКИ)

„Бащата лъже. Пияница, седнал да пие отсреща в денонощното, а пуска детето си да търчи с пълна газ пред колите. Как можеш ти да спреш, като ти мине пред колата, ми кажи? И той е закачил само задната гума - и нито го убил, нито има някакви поражения по детето”, заяви Мара Данова, майката на задържания.

По думите ѝ униформеният сам се е предал в полицията, след като оставил колата си в поделение на МВР. „Те са почнали да го замерят с шишета, където пият бира. И са му счупили задното стъкло. И той оттам веднага тръгва, за да няма повече поражения”, заяви Мара Данова.

Тестът за алкохол на служителя на МВР е показал 0,5 промила. Чакат се резултатите от кръвната му проба. По неофициална информация пробите са взети 3 часа след инцидента.

„Отнети са му личната карта и оръжието, отстранен е от длъжност, започната е дисциплинарна проверка и съответно е образувано следствено дело. Така безкомпромисно ще постъпваме към всеки един служител от МВР, независимо на каква позиция се намира”, категоричен е Петър Тодоров, главен секретар на МВР.

Разследването по случая продължава.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.