Миглена Драганова разкрива любимите си интереси и как поддържа остър ума си

Познаваме Ви като елегантната и вечно усмихната Дама Пика от предаването „Голямото преследване“ по NOVA, но коя е Миглена Драганова в реалния живот?

Старая се в живота да съм елегантна и вечно усмихната, и по-често ми се получава. Аз съм горда майка на две дъщери, които са най-голямото постижение в живота ми, добра съпруга и собственик на куче. За мен семейството е всичко и много се гордея със своята голяма „италианска“ фамилия (имам две сестри и много племенници).

Работя като преводач и живея в малък град. Обичам живота си и всички хора в него. За мен чашата винаги е наполовина пълна, неизлечима идеалистка, оптимистка и романтичка. Зодия Везни, елемент Въздух – това съм точно аз. Не давам да ме вкарват в рамки, не стоя на едно място, обичам да съм под напрежение, скуката ме убива. Чувствам се дива. щастлива, успешна и удовлетворена!

Кои са любимите Ви занимания и интереси?

Обожавам да чета. Аз не чета, аз направо потъвам в книгите. Обожавам думите и емоцията, която те носят.

Обичам езиците, интересно ми е да заучавам, анализирам и съпоставям различни думи и изразни средства на различни езици.

Обичам телевизията и киното. Верен фен на Игра на Тронове и Хари Потър. Много претенциозен читател съм. Ако съм способна да изгледам всеки един филм, какъвто и да е, то с книгите това изобщо не е така. Имам доста завишени изисквания към добрата литература, като разбира се, всичко е доста субективно и в никакъв случай не налагам мнението си на друг, освен на мен самата.

Преследвачите от „Голямото преследване“ отговарят на въпросите на Лора Крумова

Как се става толкова умен?

Както при всеки успех – нужни са 10% талант и 90% труд. Ще цитирам Джордж Р. Р. Мартин, „Песен за огън и лед“ - "Моето оръжие е умът. Брат ми си има своя меч, крал Робърт си има бойния чук, а аз разполагам с ума си… а един ум има нужда от книги, както мечът има нужда от брус, ако искаш да го държиш остър.“

Мъжете или жените са по-умната половина от човечеството?

Хмм…как да отговоря в този свят на политическа коректност, в който живеем? Все пак не мога да си кривя душата, жените са. Даже мъжете си го признават. Шегувам се, разбира се. Мъжете са по-рационални, повече се базират на факти и са по-убедителни. Жените умеят по-гъвкаво да боравят с ума си и са по-интуитивни. Просто става въпрос за различни типове проявление на „умността“. Ако говорим за куиз състезанията, обаче, очевидно мъжете са по-смели и с по-голямо желание за изява. Наистина ми се иска да виждаме повече жени, но засега си оставаме малцинство в тези формати.

Цялото интервю прочетете в www.vesti.bg