Двамата са турски граждани

Говорителят на прокуратурата Сийка Милева заяви пред NOVA, в Турция са задържани двама души, заподозрени за убийството на български граничен полицай край Елхово в понеделник вечерта.

Тя изрази благодарности към турските власти, че за по-малко от 12 часа успели да ги установят и задържат. „Турските ни колеги се свързаха с нас и ни увериха, че се провеждат разпити на две лица, които според тях са съпричастни за извършване на тежкото деяние”, подчерта Милева. Не е установено гражданството на задържаните.

Турският вестник „Хюриет” цитира изявление на валията на Одрин, в което той обяви, че инициалите на задържаните са М. Е. и Е. Е. Според изданието са иззети пушка и 23 патрона. 

Двамата задържани са турски граждани, потвърдиха за NOVA от посолството на Република Турция у нас.

„Няма да пощадим усилията си да накажем извършителите на това тежко злодеяние”, увери зам.-главният прокурор Борислав Сарафов. По думите му международният отдел на турската прокуратура ги е уведомил, че са задържани две лица. „Единият е извършител, а другият е заподозрян като помагач на извършителя. Едната версия е, че става въпрос за трафик на мигранти, втората ни водеща версия е, че става въпрос за трафик на наркотици”, допълни Сарафов.

Освен това турският посланик е информирал българския вътрешен министър Иван Демерджиев, че има задържан, заподозрян за убийството на българския полицай, научи NOVA.

Убит полицай при престрелка край Елхово

През изминалата нощ полицай беше застрелян при обход на оградата между България и Турция. Загиналият е на 32 години от Елхово. Огън е открит и срещу втория в патрулната двойка - военнослужещ, който се е прикрил и също е започнал да стреля. Една от версиите е, че нападателите са трафиканти.

ВСИЧКО ЗА СТРЕЛБАТА СЪС ЗАГИНАЛ ПОЛИЦАЙ ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.