Извършителят е избягал

Полицай беше убит при престрелка в района на Елхово, в близост до границата ни с Турция, научи NOVA. Стрелбата между неизвестен извършител и пограничен патрул е станала в гориста местност в нощта срещу вторник. Извършителят е избягал. Предполага се, че е на турска територия. Изпратените наряди не са установили незаконни мигранти в района.

Около 20:35 ч. в понеделник вечерта неизвестният стрелял по наряд на „Гранична полиция” и военнослужещ, който охранява границата в района на село Голям Дервент. В резултат на произведените изстрели служителят на „Гранична полиция” е починал на място, а служителят на МО е успял да се оттегли и не е пострадал. Незабавно към мястото са насочени най-близко намиращите се гранични полицаи.

По думите на кметския наместник Иван Франсъзов в село Голям Дервент ежедневно преминават групи с нелегални мигранти, предимно от сирийци и афганистанци. 

Той каза още, че в селото, в което живеят около 30 души, не са чули изстрели снощи. 

"Мигрантските групи са от по 20-30 души, предимно млади хора. Постоянно минават оттук и създават суматоха", обясни Франсъзов. Граничната ограда е в добро състояние, твърди той, но "мигрантският натиск е голям и тях нищо не ги спира".

Бившият министър на вътрешните работи Емануил Йорданов също коментира случая. “Работата по границата никога не би могла да приключи. Трябват повече сили и средства, които да се насочат натам. Не е възможно всяка една ситуация да бъде предвидена”, каза той в ефира на “Здравей, България”. 

Във връзка със случая се отменя официалното отбелязване на празника на националната полиция - 8 ноември.

ВСИЧКО ЗА СТРЕЛБАТА СЪС ЗАГИНАЛ ПОЛИЦАЙ ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.