Младши инспектор Петър Бъчваров е убит с ловно оръжие, показва резултатът от аутопсията на тялото

Младши инспектор Петър Бъчваров е убит с ловно оръжие, показва резултатът от аутопсията на тялото. В него са открити проектили от ловни сачми, обяви заместник-главният прокурор Борислав Сарафов.

“Тези сачми, тези заради, по тях остават едни груби частици и остава да бъдат съпоставени с оръжието, което се надявам, че ще намерят нашите колеги от турска страна”, обясни Сарафов. 

Български полицай беше застрелян на границата, куршумът е дошъл от Турция (ОБЗОР)

Това отхвърля категорично версията, че при инцидента е използвано бойно оръжие от турска страна, както и че е имало стрелба между българските и турските гранични власти, смятат разследващите.

В ефира на NOVA зам.-главният секретар Станимир Станев обясни, че изстрелите са дошли от турска територия, а до това заключение се стигнало след изследването на следите по служебния автомобил и по загиналия полицай.

Първи снимки на задържаните за убийството на полицая край Елхово

Зам.-главният прокурор Борислав Сарафов обаче предупреди, че това са първоначални данни и е възможно да има и друга версия в хода на разследването.

От двамата задържани - единият е сочен за пряк извършител, другият - за помагач. Те са турски граждани. 

Българските власти искат екстрадицията на задържаните за убийството. По Конституция обаче, Анкара не екстрадира свои граждани.

Двамата братя, обвинени за стрелбата край Елхово, се изправиха пред съда

“Те ще бъдат съдени в Турция, а ние ще направим съответните постъпки като предоставим материали от нашето разследване, за да бъде това разследване в пълнота. Целта е да бъде въздадена справедливост. Дали от българския или турския съд, убеден съм, че турският съд е и строг, и справедлив”, каза още Сарафов. 

ВСИЧКО ЗА СТРЕЛБАТА СЪС ЗАГИНАЛ ПОЛИЦАЙ ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.