Гигантите са подписали необвързващо споразумение

Криптопазарът е разтърсен за пореден път и втори ден бележи болезнени спадове на основните борси. Причината - финансовото здраве на една от най-големите борси – FTX, и очакваната спасителна сделка с по-големия й конкурент Binance. Във вторник стана ясно, че гигантът е подписал необвързващо споразумение за закупуване на неамериканското поделение на FTX, за да помогне за покриване на ликвидната криза на конкурентната борса.

ИЗМАМА ЗА ХИЛЯДИ ЛЕВОВЕ: Мним криптотърговец излъга десетки хора (ВИДЕО)

Спекулациите за здравето на FTX доведоха до шокиращо теглене на 6 млрд. долара от нея и сделките заплашиха нейната платежоспособност.

Двете борси не разкриват никакви подробности за споразумението си, а това допълва несигурността на пазарите, които очакват неочакваното. Биткойн - най-голямата криптовалута, вече загуби почти 6% от своята стойност и в момента се търгува на около 17 600 долара, след 10-процентния си спад във вторник. Свързаният с FTX токен FTT пък загуби нови 23% в сряда, при срив от над 70% във вторник. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.