„Продължаваме Промяната” пък се срещна с бизнеса

Около парите и бюджета за следващата година продължават разговорите между партиите в парламента. Нова порция срещи между партиите на тема бюджет. БСП се опита да намери допирни точки по социални политики с ДПС.

„Ние не поставяме нашите като единствени условия, подлагаме ги на дискусия и на разумно решение, което да осигури доходи на хората”, обясни лидерът на левицата Корнелия Нинова.

От ДПС одобриха предложенията на БСП за социални плащания, но остават категорично против внасяне на бюджет от служебния кабинет.

„В тази ситуация, в която се намираме, много е опасано да отваряме бюджета, защото, опасността всеки да подхожда с предизборен популизъм към бюджета, е много голяма. Всичко това се трупа върху гърба на народа”, е мнението на Мустафа Карадайъ.

ПРЕГОВОРИ ЗА БЮДЖЕТА: Законът за удължаване бе приет в комисия (ОБЗОР)

И подадоха ръка за преговори за правителство. „Тази програма е една добра основа за социална програма в бъдеще. И това наистина е една добра основа за сериозна социална политика на един антикризисен кабинет”, подчерта Йордан Цонев.

Отново на тема бюджет - „Продължаваме Промяната” се срещна с бизнеса, но се разминаха в сметките. „Ако нямаме бюджет до юни месец, шансовете да влезем в еврозоната от 1 януари  са нулеви”, предупреди Асен Василев.

Бизнесът категорично застана зад удължаването на стария бюджет с опасение от популизъм и раздуване на сметката.  „Това би създало оправдани рискове пред макроикономическата и финансовата стабилност в страната”, уточни Васил Велев от АИКБ.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.